پاپ_آپ

آخرین مطالب

آخرین ارسال های انجمن

معرفی ماهواره Global Precipitation Measurement---GPM

معرفی ماهواره    Global Precipitation Measurement---GPM
ماموریت اندازه گیری بارندگی جهانی (Global Precipitation Measurement)  که به اختصار GPM نامیده می شود، شبکه ای بین المللی از ماهواره ها است که نسل بعدی مشاهدات جهانی باران و برف را فراهم می کند. این ماموریت که بر پایه موفقیت ماهواره TRMM بنا شده، با بکارگیری یک ماهواره اصلی و مرکزی که یک سیستم رادیومتر و رادار پیشرفته را حمل می کند به اندازه گیری بارندگی از فضا می پردازد و به عنوان یک استاندارد مرجع برای تلفیق اندازه گیریهای بارندگی از مجموعه ای از ماهواره های تحقیقاتی و عملیاتی عمل می کند. با بهبود اندازه گیریهای بارندگی در سطح کره زمین، ماموریت GPM به پیشرفت فهم ما از چرخه آب و انرژی زمین کمک می کند و باعث بهبود پیش بینی حوادث حدی (extreme events) که باعث مخاطرات و سوانح  طبیعی هستند، می شود و همچنین قابلیتهای  فعلی در استفاده از اطلاعات دقیق و به روز بارندگی برای نفع مستقیم جامعه را افزایش می دهد. GPM که بوسیله ناسا و آژانس اکتشافات هوافضای ژاپن به عنوان جانشین جهانی TRMM آغاز شد، از کنسرسیومی از آزانس های فضایی بین المللی مانند سازمان اروپایی استفاده از ماهواره های هواشناسی، نووآ، سازمان فضایی هند و … تشکیل شده است. ماهواره اصلی GPM در ۲۷ فوریه سال ۲۰۱۴ از مرکز فضایی تانگاشیما ژاپن پرتاب شد.1

ماهواره اصلی GPM اولین رادار بارندگی دو فرکانسه (Ku/Ka band) فضایی (Dual Frequency Precipitation Radar, DPR) و یک تصویر بردار مایکروویو چند کاناله (GPM Microwave Imager, GMI) را حمل می کند. ابزار DPR که اندازه گیریهای سه بعدی ساختار بارندگی در پوشش های ۱۲۵ و ۲۴۵ کیلومتری را فراهم میکند، دارای یک رادار بارندگی باند Ka در فرکانس ۳۵٫۵ گیگا هرتز و یک رادار بارندگی باند Ku در ۱۳٫۶ گیگاهرتز است. نسبت به رادار بارندگی TRMM، DPR به باران و برف سبک حساسیت بیشتری دارد. به علاوه، اندازه گیریهای همزمان بوسیله همپوشانی باندهای Ka و Ku میتواند اطلاعات جدیدی درباره توزیع اندازه قطرات در شدتهای متوسط بارندگی فراهم کند. همچنین، بوسیله اندازه گیریهای میکروفیزیکی جدید از DPR که مشاهدات ابر و هواویز را تکمیل می کند، انتظار می رود که GPM فهم و دید بیشتری درباره چگونگی تاثیر احتمالی فعالیتهای انسان بر فرآیندهای بارندگی بوجود آورد. ابزار GMI یک رادیومتر مایکروویو چند کاناله است که پوشش ۸۸۵ کیلومتری با ۱۳ کانال از فرکانس ۱۰ تا ۱۸۳ گیگا هرتز دارد. کاربردهای GPM اندازه گیریهای بارندگی جهانی را با دقت، پوشش و بازه های متنوع بیشتر برای مطالعه ویژگیهای بارندگی انجام می دهد. 

همچنین این ماهواره به بهبود پیش بینی هوا و بارندگی از طریق شبیه سازی اطلاعات بارندگی لحظه ای کمک می کند. تعدادی از مهترین کاربردهای GPM را در اینجا می آوریم •دانش بهتر از چرخه آب زمین و ارتباطش با اقلیم" target="_blank">تغییر اقلیم •دید و فهم جدید به ساختار طوفانها و فرآیندهای جوی بزرگ مقیاس •دید جدید به میکروفیزیک بارندگی •قابلیت های بیشتر در پایش و پیش بینی طوفانها و دیگر وقایع جوی حدی •تواناییهای بیشتر در پیش بینی حوادث طبیعی شامل سیل، خشکسالی و زمین لغزش •بهبود مهارتهای پیش بینی عددی •بهبود پیش بینی تولید محصولات کشاورزی و پایش منابع آب شیرین.

منبع: گروه تلگرامی Civil & Surveying 

مطالب مرتبط

ارسال نظر برای این مطلب

نام
ایمیل (منتشر نمی‌شود)
وبسایت
:) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B :S
کد امنیتی
رفرش
کد امنیتی
نظر خصوصی
مشخصات شما ذخیره شود ؟ [حذف مشخصات] [شکلک ها]